Νέα
Workshop "Imaging the cultural dynamics in the transition zones with geoinformatics"
The Laboratory of Geophysical Satellite Remote Sensing and Archaeoenvironment (GeoSat ReSeArch Lab) of Institute for Mediterranean Studies (IMS) of FORTH, in collaboration with the PROSPECT International Thematic Network and COASTLINE Project (Coastal Zone Environment and Geo-Sciences - https://www.coastline-msca.eu) will organize the workshop: "Imaging the cultural dynamics in the transition zones with geoinformatics."
Διαδικτυακό σεμινάριο για θέματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και πνευματικής ιδιοκτησίας
Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο λειτουργίας του ως Κόμβος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EURAXESS, σε συνεργασία με το COASTLINE Consortium, Aegean Solutions Α.Ε., διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο κατάρτισης την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2025, ώρα 13:00-16:00.
Ο Βασίλης Χαρμανδάρης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαστημικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος
Ο κ. Βασίλης Χαρμανδάρης, Καθηγητής Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ και του Αστεροσκοπείου Σκίνακα, έχει επιλεγεί ως μέλος της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαστημικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency; ESA) για περίοδο τριών ετών, με έναρξη τον Ιανουάριο του 2025.O κ. Χαρμανδάρης είναι ο πρώτος Έλληνας επιστήμονας, ο οποίος διορίζεται σε αυτό το ανώτατο συμβουλευτικό όργανο.
Fueling the Future of Greek Entrepreneurship: Eκδήλωση ενδυνάμωσης ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων
Tο Innovation Greece, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και o Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας smartHEALTH European Digital Innovation Hub, με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας διοργανώνουν την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της ενίσχυσης των συνεργασιών με το βρετανικό επιχειρηματικό και επενδυτικό οικοσύστημα με τίτλο Fueling the Future of Greek Entrepreneurship: UK-Greece Collaborative Pathways for SME Success.
Ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων για την αντιμετώπιση των τσιμπουριών & των νοσημάτων που μεταδίδουν υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής
Το νέο ερευνητικό έργο ResTick, με στόχο τη μελέτη και αντιμετώπιση των τσιμπουριών ως φορέων παθογόνων που αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία και κτηνοτροφία, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, θα υλοποιήσει το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (IMBB) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στον Καθηγητή Ανδρέα Μπουντουβή το φετινό Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Σ. Πνευματικού του ΙΤΕ
Στις 18 Δεκεμβρίου 2024, ημέρα Τετάρτη, στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απένειμε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, στον Ανδρέα Γ. Μπουντουβή, Καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών και πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού 2024
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου & Στέφανου Πνευματικού, στον Καθηγητή & πρώην Πρύτανη, κ. Ανδρέα Γ. Μπουντουβή της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.
13η Διακεκριμένη Διάλεξη «Αλκιβιάδης Χ. Παγιατάκης»
H 13η Διακεκριμένη Διάλεξη «Αλκιβιάδης Χ. Παγιατάκης» του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, 2024 στο συνεδριακό κέντρο του Ινστιτούτου.
Η Διακεκριμένη Διάλεξη “Αλκιβιάδης Χ. Παγιατάκης” του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2011 στη μνήμη του Καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Αλκιβιάδη Χ. Παγιατάκη (1945-2009), και Διευθυντή του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ (1999-2006) καθώς και Πρόεδρο του ΙΤΕ από το 2006 μέχρι τον πρόωρο θάνατό του στις 29 Νοεμβρίου 2009.
Καινοτόμα βιοεντομοκτόνα για την καταπολέμηση της ελονοσίας από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)
Σημαντική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates θα λάβει το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ για την εκπόνηση έρευνας με στόχο την ανάπτυξη βιοεντομοκτόνων, για τον έλεγχο των κουνουπιών της ελονοσίας που προκαλεί 400-500 χιλ. θανάτους ετησίως. Το ερευνητικό πρόγραμμα, τριετούς διάρκειας, θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα του κ. Ιωάννη Βόντα, Διευθυντή του IMBB και Καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σημαντική διάκριση για τον Καθηγητή Αθανάσιο Νένε, Αντεπιστέλλων Ερευνητή στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του ΙΤΕ (ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ)
O Καθηγητής Αθανάσιος Νένες, Αντεπιστέλλων Ερευνητής στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του ΙΤΕ (ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ) και Καθηγητής Ατμοσφαιρικών Διεργασιών στην Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης (EPFL), προσκλήθηκε ως εμπειρογνώμονας στη συνάντηση για τη διαμόρφωση της 7ης Έκθεσης Αξιολόγησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC). Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται από 9-13 Δεκεμβρίου στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, θα καθορίσει τα κεφάλαια και το περιεχόμενο της κρίσιμης αυτής έκθεσης αξιολόγησης.
Σελίδες:123456789 | Επόμενη >