Διακρίσεις
Η πρώτη φορητή ρομποτική μονάδα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών κερδίζει το βραβείο Πράσινης Καινοτομίας στα Greek Green Awards 2025
Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του έργου RECLAIM, το οποίο συντονίζει το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, στην κορυφαία εκθεσιακή διοργάνωση για το περιβάλλον στην Ελλάδα, Verde.Tec η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21–23 Φεβρουαρίου 2025 στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.
Βραβείο 1ης θέσης σε διεθνή διαγωνισμό αναγνώρισης συναισθήματος μέσω εγκεφαλογραφήματος
Το βραβείο 1ης θέσης σε διεθνή διαγωνισμό αναγνώρισης συναισθήματος μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG) απέσπασε ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΕΛΜΕΠΑ και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.
Νεκτάριος Ταβερναράκης: Ο πρώτος Έλληνας Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για τη Μοριακή Βιολογία
Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, καθ. της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και Πρόεδρος του ΙΤΕ, εκλέχθηκε ομόφωνα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για τη Μοριακή Βιολογία, για τετραετή θητεία με έναρξη τον Ιανουάριο του 2025. Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα, ο οποίος αναλαμβάνει αυτή τη θέση.
Ελληνικό Βραβείο 2024 L’ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη στη Δρ. Μαρία Χαρίση, Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ
Στη Δρ. Μαρία Χαρίση, συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, απονεμήθηκε το Ελληνικό Βραβείο 2024 L'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, στον κλάδο των Φυσικών Επιστημών.
Στον καθηγητή Βασίλη Χαρμανδάρη, Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ, η απονομή του τίτλου "Ιππότης στο Τάγμα των Ακαδημαϊκών Φοινίκων", από τη Γαλλική Δημοκρατία
Το Τάγμα των Ακαδημαϊκών Φοινίκων, είναι μια από τις υψηλότερες διακρίσεις στη Γαλλία, που απονέμεται σε διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και καθηγητές για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην εκπαίδευση και την επιστήμη.
Δύο Ερευνητές του ΙΤΕ εκλέγονται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ)
Νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO) εκλέχθηκαν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βόντας, και ο Διευθυντής Ερευνών του ΙΜΒΒ ΙΤΕ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Δελιδάκης.
Ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης τιμάται με το Αριστείο Μποδοσάκη για την εξαιρετική συνεισφορά του στις Ιατροβιολογικές Επιστήμες
Ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης ξεχώρισε ανάμεσα σε έναν μεγάλο αριθμό, εξαιρετικά υψηλού επιπέδου Ελλήνων επιστημόνων, από τα καλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του κόσμου.
Χρηματοδότηση για τον Ερευνητή του ΙΤΕ-ΙΜΒB Δρ. Παναγιώτη Ν. Μόσχου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC)
Ο Παναγιώτης Ν. Μόσχου, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, επελέγη για χρηματοδότηση από το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) Consolidator Grant.
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας βραβεύτηκε ως Κορυφαίο Ερευνητικό Κέντρο στα Health Business Awards 2023
Μεγάλες διακρίσεις απέσπασε και φέτος το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, και ειδικότερα το Ινστιτούτο Πληροφορικής, στα Healthcare Business Awards 2023, τα βραβεία-θεσμό που επιβραβεύουν την Αριστεία, την Καινοτομία, την Υγεία, τις Ψηφιακές Τεχνολογίες και τις Επενδύσεις.
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ, για τη μελέτη βίαιων φαινομένων γύρω από Υπερμαζικές Μαύρες Τρύπες
Ο Ιωάννης Λιοδάκης, μεταδιδακτορικός υπότροφος της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall (Marshall Space Flight Center), έλαβε πρόσφατα την υψηλού κύρους και ιδιαίτερα ανταγωνιστική χρηματοδότηση ERC Starting Grant από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας.
Σελίδες:123456789 | Επόμενη >