Εορταστική εκδήλωση για την επέτειο των 30 χρόνων του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης | Νέα

Εκδηλώσεις

Εορταστική_εκδήλωση_για_τη
15.09.2023
16:30

Εορταστική εκδήλωση για την επέτειο των 30 χρόνων του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης

Εορταστική Εκδήλωση, ανοιχτή στο κοινό, διοργανώνει το Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στην Αίθουσα Καστελλάκη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ΕΤΕΠ Κρήτης και της σημαντικής προσφοράς του στην υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίσης οι δραστηριότητες των εταιρειών και φορέων που εδρεύουν στη Θερμοκοιτίδα του.

Το ΕΤΕΠ Κρήτης θα παρουσιάσει ο Διευθυντής του Δρ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αντώνης Παπαδεράκης και ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Το ETEΠ Κρήτης (www.stepc.gr) ιδρύθηκε το 1993 από το ΙΤΕ (www.forth.gr) για την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης που παράγεται στα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης και τη διασύνδεσή τους με τη βιομηχανία και την παραγωγή. Βασικός στόχος του ΕΤΕΠ Κρήτης είναι να δημιουργεί και να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τη στήριξη, ενίσχυση και συνεχή αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας προς όφελος της οικονομίας και, κατ΄ επέκταση, της κοινωνίας.

Μια από τις βασικές δραστηριότητες του ΕΤΕΠ Κρήτης είναι η λειτουργία της θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων, η οποία βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στο Ηράκλειο, σε μια έκταση περίπου 4000 τμ. Πρόκειται για έναν πολύ-χώρο, ο οποίος φιλοξενεί σήμερα 35 καινοτόμες εταιρείες, οι οποίες στοχεύουν σε παγκόσμιες αγορές και λειτουργούν σε ένα διεθνώς ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Δραστηριοποιούνται σε κλάδους αιχμής (Πληροφορική, Επιστήμες Υγείας, Τεχνολογίες Υλικών κ.α.) και απασχολούν περίπου 400 εργαζομένους υψηλής εξειδίκευσης.

Στα 30 χρόνια λειτουργίας του, το ΕΤΕΠ Κρήτης έχει υποστηρίξει τη δημιουργία και ανάπτυξη περίπου 100 εταιρειών, υψηλής έντασης γνώσης και προστιθέμενης αξίας για την οικονομία της Κρήτης, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν δημιουργηθεί περίπου 1500 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης από την επιχειρηματική κοινότητα του ΕΤΕΠ Κρήτης.

Ως φορέας υλοποίησης δράσεων Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το ΕΤΕΠ Κρήτης έχει υλοποιήσει περισσότερα από 70 ερευνητικά έργα σε περιφερειακό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, εξασφαλίζοντας υψηλά ποσοστά δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης αλλά και προβολής της Κρήτης διεθνώς.

To ΕΤΕΠ Κρήτης είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Δικτύου EURAXESS και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Επιστημονικών Πάρκων IASP. Τη θερμοκοιτίδα του ΕΤΕΠ Κρήτης διαχειρίζεται η Εταιρεία Διαχείρισης και Ανάπτυξης του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Α.Ε.

Η εκδήλωση εντάσσεται στους εορτασμούς των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΙΤΕ.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης